Millionfisken 4.-7. juli

Millinfisken 2009 - kø for salg fiskebevis- Fiske, folk og fest er stikkordene for Millionfisken 2013.
– I tillegg handler det om en million norske kroner, sier Kurt Jan Kvernmo, leder av hovedkomiteen.
0 Up

 Nordkalottens sprekeste kombinasjon av fiskekonkurranse og musikkfestival arrangeres i Salangen fra torsdag 04. juli til søndag 07. juli. Torsdag ettermiddag er det offisiell åpning, og Samtidig starter fiskeperioden første dag.

Konseptet for fiskekonkurransen er at vinneren får en million kroner dersom man fanger en sjøørret på en forutbestemt vekt. Vekta er hemmelig fram til søndag ettermiddag. Treffer din fisk innenfor +/- 10 gram, stikker du av med hovedpremien.

Nytt av året er at vi har satt opp en premie på 100.000,- nkr, til den fiskeren som fanger en torsk, som kommer nærmest en forutbestemt vekt mellom 4- 7 kg.

Fisket skjer etter egne regler i et avgrenset område i Salangen. Millionfiskens hjemmeside gir god informasjon om fisket. I fjor ble antall deltagere begrenset til 2600 i fiske­konkurransen mens det var ca. 2250 deltagere i 2012 og 2200 i 2011. 

- Påmeldingen til årets festival startet allerede før jul i 2012,  og påmeldingen er nå godt i gang, sier Kvernmo. Allerede nå er det solgt om lag 600 festivalkort.

Det ligger altså 1million kroner til den som treffer den forutbestemte vekta på en sjøørret. I tillegg deles det ut egne premier for over 1 million kroner, både for største fisk hver dag og for største fisk hele festivalen.

- Premiebordet er kort og godt fantastisk, sier Kvernmo. I 2012 var det ingen som vant millionen, men det ble delt ut en ATV på en sjøørett som var noen gram fra idealvekta. Den som fikk tyngste fisk i løpet av alle dagene (torsk på rundt 20 kg, vant en flunkende ny Ford Ka levert av Fordsenteret på Salangsverket.

Det blir som vanlig egne aktiviteter for barna med kulturelle innslag, fiskekonkurranse for barn og Lindstrøms Tivoli.  

Det er nasjonale artister og kulturelle innslag gjennom hele festivalen.  Torsdag kveld er ungdommens kveld der ungdomsbandene Cir.Cuz og A-Lee entrer Lundbrygga. I tillegg til ungdomsartistene på hovedscenen torsdag, går et av de store Trønderbandene DDE på scenen på Garsnes Brygger i et eget arrangement. 

Fredag er det bryggefest der Halfdan Sivertsen og Banana Airlines drar i gang og setter an tonen. Seinere overtar Topcoat og spiller til festen er slutt. På lørdag er det igjen bryggefest med kometen Violet Road og Beatles Show før Topcoat igjen avslutter.

I fjor var det ellevill stemning på Lundkaia da Hellbillies, Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen entret den store Millionfisken-scenen. Konserten samlet over 5000 mennesker.  

Det legges opp til overnatting i campingvogn, bobil eller telt samt at det kan leies rom for overnatting på flatseng. I tillegg tilbys flytebrygger med strøm og vann tilknyttet til alle som kommer sjøveien.

Mer informasjon på www.millionfisken.com og på Facebook.

 

Værmelding for regionen:

Evenskjer

Evenskjer
Torsdag
Torsdag Skyet
-3°
Skyet
Laber bris
Fredag
Fredag Lette sluddbyger
Lette sluddbyger
Laber bris

Sjøvegan

Sjøvegan
Torsdag
Torsdag Skyet
-5°
Skyet
Lett bris
Fredag
Fredag Delvis skyet
Delvis skyet
Lett bris

Tennevoll

Tennevoll
Torsdag
Torsdag Skyet
-4°
Skyet
Svak vind
Fredag
Fredag Lette snøbyger
Lette snøbyger
Flau vind