Foldvikmarkedet – 16. - 18. august

Foldvikmarkedet Lirekassemannen_375_320x240- Vi ønsker velkommen til vårt årlige marked, Foldvik Marked og Kystkulturfestival, helga 16. - 18. august 2013, sier leder Knut Erik Rekstad, hos arrangøren Gratangen Kystlag. Foldvikmarkedet er Nord-Norges største kystkulturarrangement med opp mot 10 000 besøkende. Det er i år 25. gang markedet arrangeres, dette ønsker vi å markere ekstra.
1 Up

- Årets Foldvikmarked handler om de gode møteplassene for gammel og ung og du finner et kystområde der tjærelukt og tradisjoner trives, fortsetter Knut Erik. Markedet er et stort løft for det lille samfunnet vårt og hadde ikke vært mulig uten et nært samarbeid mellom mange lokale aktører.

Her vil du finne ca 80 salgsboder med allehånde varer, samt et tjuetalls håndverkere fra Norge og Sverige som vil vise sine kunster innenfor mange felt – smie, sløyd, glassarbeid, skinnarbeid, repslaging, ullarbeider og mer til. Nordnorsk Fartøyvernsenter holder sitt naust åpent for å vise sine spesielle fag og Gratangen Husflidslag holder stand med mange produkter og handverkstilbud.

På markedet produseres lokal mat for enhver smak enten du vil besøke Sildebua, Kystlagets Røykeri, Svelebua, Breiflabben eller Kystgrillen. Alt kan nytes med tilhørende drikke ved og rundt Håndverkertorget. Bryggas restaurant Notloftet er åpen i tillegg til Kystpuben i første etasje. På ungdomshuset selges det variert tradisjonsmat hele helga både inne og ute.

I løpet av helga arrangeres det utekonserter og underholdning fra utescenen der det er plass til ca 1000 mennesker i naturlig amfi. Det vil også være musikere rundt på markedsområdet hele helga. Årets hovedartist er Jonas Fjeld som har konsert på utescenen lørdag.

Gratangen kystlag ønsker at markedet skal være et stort familiearrangement og har i år valgt å satse på underholdning og aktiviteter for hele familien. Bla nevnes Eliasbåter, sjørøvertokt, dyr på området, diskotek og underholdning med Kai Kiil. Det vil også legges til rette for gratis grilling av sjømat for barn og unge.

For det voksne publikum er det tradisjonen tro dans på kvelden i Stornaustet og på Nessebrygga både fredag og lørdag. Her vil det være livemusikk med Norwegian Beatles og Norwegian Creedence, og andre gode musikere.  

Ønsker du å besøke kunstutstillinger, er Foldvik Mølle et alternativ. Et annet populært besøkssted er Mekal Nelsa Brygga der Margaret Guve holder hus med sin kafé, kunstutstillinger og kåserier. Gammelbutikken er selvfølgelig også åpen der handelsmann Per Christian holder orden på allehånde varer.

Det årlige verdensmesterskap i Kausekasting går også av stabelen denne helga. Nytt av året er en egen klasse for barn under 12 år. 

På markedsområdet er det godt med båtplasser, parkeringsplasser og campingmuligheter. Besøkende busses inn fra parkeringsplasser i Hellarbogen.

Det utgis en egen markedsavis i god tid før arrangementet, sier Knut Erik, her vil du finne program og fyldig omtale av markedet. Du kan også besøke www.gratangen-kystlag.no.

 

Værmelding for regionen:

Evenskjer

Evenskjer
Torsdag
Torsdag Skyet
-3°
Skyet
Laber bris
Fredag
Fredag Lette sluddbyger
Lette sluddbyger
Laber bris

Sjøvegan

Sjøvegan
Torsdag
Torsdag Skyet
-5°
Skyet
Lett bris
Fredag
Fredag Delvis skyet
Delvis skyet
Lett bris

Tennevoll

Tennevoll
Torsdag
Torsdag Skyet
-4°
Skyet
Svak vind
Fredag
Fredag Lette snøbyger
Lette snøbyger
Flau vind